Mihin hakea? Ja muuta pääsykoetilastoista

Jos olet saapunut tänne sivulle, olet todennäköisesti päättänyt hakea kauppakorkeakouluun – onnittelut erinomaisesta päätöksestä! Seuraava kysymys kuuluu, mihin kauppakorkeaan hakea? Kauppakorkeakouluja on Suomessa monia ja pääsykoerajat sekä hakijamäärät vaihtelevat näissä hurjasti. Mitä siis kannattaisi painottaa kun päättää hakukohteita? Tässä meidän näkemyksemme.

1. Hakukohde

Ensimmäinen hakukohde kannattaa olla se koulu, mikä sinua kiinnostaa eniten. Saat ensimmäiseen hakukohteeseen nykymallilla 3 ensisijaisuuspistettä. Tämä tarkoittaa, että saat 3 pistettä vielä pääsykoepisteisiin lisää! Tämä on erittäin suuri etu ja esimerkiksi Aallonkin pisterajat tuntuvat heti inhimillisemmältä, kun ymmärrät ettei sinun tarvitse saada läheskään täysiä pisteitä kokeesta, päästäksesi sinne sisään.

Suositellemme tutustumaan yliopistojen omilla sivuilla niihin aineisiin, joita koulut tarjoavat. Tärkeintä kauppakorkeakoulussakin on, että opiskelet sitä, mikä sinua kiinnostaa. Jos sinua kiinnostaa esim. rahoitus, kannattaa sinun hakea ensimmäiseksi Aaltoon ja toisena Vaasaan.


2. Hakukohde

Saat toiseen hakukohteeseen nykymallilla 2 ensisijaisuuspistettä. Toisena hakukohteena kannattaa olla yliopisto, joka vaikuttaa edelleen mielenkiintoiselta. Voit myös taktikoida tässä kohtaan jos sinulla on joku yksi ainoa yliopisto, jossa haluat opiskella (emme suosittele tällaista asennetta), ja laittaa kakkoshakukohteeksi jo alimman pisterajan yliopiston. Näin jos et pääse sinne minne haluat, parannat huomattavasti mahdollisuuksiasi päästä edes jonnekin.


3-6. Hakukohteet

Saat kolmanteen hakukohteeseen nykymallilla vielä 1 ensijaisuuspisteen. Mikäli sinulla on siis vielä joku yliopisto, joka sinua kiinnostaa, voit laittaa sen kolmanneksi vaihtoehdoksi.

Neljänteen, viidenteen ja kuudenteen  kohteeseen, et näitä saa. Tästä johtuen sinun kannattaa vain katsoa viime vuoden pisterajoista ne koulut, joissa oli alhaisimmat rajat, ja laittaa 4., 5. ja 6 hakukohteeksi nämä kolme koulua.Nopeita faktoja kauppakorkeaan hakemisesta

Kauppakorkeaan hakee vuosittain yli 12 000 opiskelijaa

Kauppakorkeaan sisään pääsee n. 8-10% kaikista hakijoista

Vuonna 2016 pääsykoerajan vaihteluvälit:

Maksimi yhteispistevalinta: 60,25 pistettä
Minimi yhteispistevalinta: 45,00 pistettä
Maksimi koepistevalinta: 32,25 pistettä
Minimi koepistevalinta: 25,25 pistettä

Mainokset