Itseopiskelusta

Kuten aiemminkin todettu, olit valmennuskurssilla tai et, suurimman työn pääsykokeisiin lukemisessa teet joka tapauksessa sinä itse. Mieti, miten sinä opit parhaiten ja valitse itseopiskelutyylisi sen mukaan. Vaihtoehtoja sinulla on monia:

1. Kokonainen valmennuskurssi tehtävineen, harjoituskokeineen ja luentoineen.(Maksaa usein tuhansia euroja)

Vaikka kävisit tällaisella, kannattaa sinun silti lukea monia tunteja päivässä eikä kuvitella, että opit pelkästään luennoilla käymisestä tarpeeksi. Valmennuskurssien tueksi kannattaa myös hankkia vähintäänkin tarjoamamme THE Pääsykoe.

2. Intensiivivalmennuskurssi.

Intensiivivalmennuskurssi on lyhyempiaikainen ja sinun pitää omaksua nopeammin enemmän informaatiota. Tämä soveltuu erityisesti henkilöille, jotka oppivat kuuntelemalla. Jos opit parhaiten itse lukemalla, voivat intensiivikurssit myös sopia sinulle, sillä silloin sinulla jää enemmän aikaa itseopiskelulle.

3. Valmistiivistelmien ja harjoitustehtävien tilaaminen kotiin.

Valmistiivistelmät ovat kaksiteräinen miekka. Ne voivat nopeuttaa oppimisprosessia, mutta ne on tehnyt joku muu, joten ne eivät välttämättä sovellu täydellisesti juuri sinulle. Valmistiivistelmät ovat hyvä tukiranka, mutta niihin ei kannata luottaa täysin. Kannattaa tehdä omat tiivistelmät valmistiivistelmien tueksi tai täysin omat tiivistelmät, mikäli sinulla on aikaa siihen.

Harjoitustehtävien tekeminen ennen pääsykokeita on käytännössä pakollista, jos mielit päästä sisään kauppakorkeaan. Tarvitset vähintään hyvän käsityksen siitä millaisiin kysymyksiin pääsykokeissa joudut vastaamaan ja harjoitustehtävät ovat tähän täydellinen apu. Harjoitustehtäviä saat suurissa määrin valmennuskurssien sivuilta ja niiden lisäksi kannattaa hankkia myös Kylteriksi.com tarjoamat tehtävät niihin aineisiin, johon tarvitset eniten harjoitusta. Mikäli sinusta tuntuu, ettet tarvitse valmistiivistelmiä, harjoittele ainakin harjoitustehtävillä ennen pääsykoetta.

4. Pääsykokeisiin lukeminen ilman ulkoista materiaalia.

Jos sinulla on erittäin vahvat paperit lukiosta (5-6 L:ää) ja saat maksimiavut yhteispisterajoista, voi pääsykokeisiin lukeminen ilman ulkoista materiaalia olla vaihtoehto. Vaikka se on vaihtoehto, kannattaa käytännössä valmennuskursseihin tai tehtäviin sijoittaminen aina. Muista – kyseessä on loppuelämäsi ja ammatti-indentiteettisi. Mikään sijoitus ei Suomen ilmaisella yliopistokoulutuksella ole liian suuri unelmien opiskelupaikkaan. Valmennuskurssi maksaa itsensä takaisin jo ensimmäisenä työvuotena kun olet oman alan työpaikassa – korkojen kera. Vaikka siis muuten olisit rahasta tarkka, tämä ei ole oikea paikka säästää, sillä sijoitat tulevaisuuteesi. Vaikka et valmennuskursseista välittäisi suosittelemme silti vähintään hankkimaan hankalimpien aineiden haastavat-tehtäväpaketit sivustoltamme. Näin saat edullisesti varmistettua, että osaat tarpeeksi.

Mainokset