Kauppakorkeakoulun pääsykokeen laskin

Olemme saaneet paljon kyselyitä pääsykokeessa käytettävästä laskimesta. Mikä oikeastaan siis on ”nelilaskin”, jota pääsykokeessa saa käyttää ja mitä sillä voi siis tehdä?

Ensinnäkin, laskimen käyttöä kannattaa harjoitella paljon ennen pääsykoetta ja aloittaa nelilaskimen käyttö heti kun aloitat matematiikan harjoittelemisen. Nelilaskin, jota pääsykokeessa käytetään sisältää vain kerto-, plus-, jako- ja vähennystoiminnot. Neliöjuurta ei tavallisesti ole, mutta joistain nelilaskimista se voi löytyä. Pääsykokeessa sinulle kuitenkin annetaan laskin, jossa ei yleensä ole neliöjuurta. Tässä on pääsykokeissa näkynyt, jopa paikkakuntaeroja samana vuonna, joka on omalla tavallaan outoa. Mitään etua tästä ei tietyn paikkakunnan pääsykoelaisille kuitenkaan ole ollut, sillä neliöjuurta ei ole kokeissa tarvittu.

Potenssinäppäintäkään ei ole olemassa, mutta useimmissa nelilaskimissa on piilotettu potenssi. Kun näppäilet esimerkiksi 2 * 2 ja sen jälkeen painat =, niin laskin jatkaa potenssin laskemista. Tätä kikkaa saatat tarvita pääsykokeessa.

Nelilaskimia saat ostettua esimerkiksi Suomalaisesta kirjakaupasta tai hyvin varustellusta tavaratalosta. Esimerkki nelilaskimesta löytyy täältä.

Laskemisen iloa!

Kylteriksi.com tiimi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s