Kauppatieteiden yhteishaku 2017 on nyt auki! Lyhyesti pisterajoista ja hakukohteista

Yhteishaku kauppakorkeakouluihin ympäri Suomen on alkanut tänään ja sulkeutuu 5.4!

On siis aika päättää, mihin kauppakorkeakouluun haet. Jos sinulla on epävarmuutta siitä, miten pääsykoepisteytykset toimivat kauppakorkeaan hakiessa tutustu sivuillamme olevaan tarkkaan selitykseen esimerkkeineen.

Tärkeintä on kuitenkin se merkittävin kysymys – missä haluat opiskella?

Ensimmäinen yhteishakukohde sinulla kannattaa olla se koulu, mikä sinua kiinnostaa eniten. Saat ensimmäiseen hakukohteeseen nykymallilla 3 ensisijaisuuspistettä. Tämä tarkoittaa, että saat 3 pistettä vielä pääsykoepisteisiin lisää! Tämä on erittäin suuri etu ja esimerkiksi Aallonkin kauppakorkean pisterajat tuntuvat heti inhimillisemmältä, kun ymmärrät ettei sinun tarvitse saada läheskään täysiä pisteitä kokeesta, päästäksesi sisään.

Suositellemme tutustumaan yliopistojen omilla sivuilla niihin aineisiin, joita koulut tarjoavat. Tärkeintä kauppakorkeakoulussa on, että opiskelet sitä, mikä sinua kiinnostaa. Jos sinua kiinnostaa esim. rahoitus, kannattaa sinun hakea ensimmäisenä Aaltoon ja toisena Vaasaan. On myös kuitenkin tärkeää huomata, ettei esim. Aaltoon hakeminen kannata olla itseisarvo, vaikka se usealle tuntuu olevan. Tutustu rauhassa kaikkiin yliopistoihin, kaupunkeihin ja niiden tarjontaan – saatat yllättyä iloisesti muistakin kuin Helsingistä, jota yleensä pidetään ainoana oikeana. Kylteriksi.com tiimin laajalla kokemuksella monista yliopista voimme sanoa, että ei ole kauppakorkeakoulua, joka ei olisi yllättänyt positiivisesti.

Kauppatieteellisen yhteishaun hakukohteiden pistejärjestys vaihtelee vuosittain aina hiukan. Mutta on hyvä muistaa, että isoimmat usein pitävät pintansa (esim. Aalto). Aaltoon ei ole järkeä hakea minään muuna kuin ykkösvaihtoehtona, mikäli sinne haluat.

Ennustamme, että tänä vuonna pääsykoerajat menevät seuraavassa järjestyksessä.

1. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
2. Turun kauppakorkeakoulu
3. Tampereen yliopisto
4. Turun kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö
5. Vaasan yliopisto
6. Lappeenrannan teknillinen yliopisto
7. Itä-Suomen yliopisto, kauppatieteet Kuopio
8. Jyväskylän yliopisto, yrityksen taloustiede
9. Oulun yliopisto
10. Jyväskylän yliopisto, taloustiede
11. Itä-Suomen yliopisto, kauppatieteet Joensuu

Energiaa ja jaksamista kevääseen!

Kylteriksi.com tiimi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s