Osaa ainakin nämä asiat pääsykokeessa!

Yhteishaun avautuminen on aivan nurkan takana. Olethan jo aloittanut lukemisen? Tässä muutam vinkki lukemisen helpoittamiseen ja siihen, mihin eri pääsykoekirjoja lukiessa kannattaa kiinnittää huomiota.

Johtaminen ja markkinointi

Klassiset koulukunnat, Kerinin kuvaus markkinointiajattelun ja markkinointiteorian kehittymisestä, Solbergin yhdeksän strategisen ikkunan malli, erilaiset kansainvälistymisstrategiat, PESTE-analyysi, SWOT-analyysi, viiden kilpailuvoiman malli, mitä on strategia ja minkälaisia haasteita siihen liittyy, 4P-mallin osa-alueet, palvelujen ja tuotteiden erot, palvelujen markkinointi ja johtaminen, kuluttajakäyttäytymisen ja B2B-asiakkaan käyttäytymisen erot, prosessijohtaminen, imago, brändi, maine, henkilöstöjohtamisen kehitys ja mallit.

Laskentatoimi ja rahoitus

Tuloslaskelma ja tase ja niiden erät, IFRS:n erot suomalaiseen tilinpäätöskäytäntöön, tunnusluvut, WACC, CAPM, välirahoitus, vieraan pääoman kustannus, oman pääoman kustannus, yrityksen ohjausjärjestelmät, kustannuslaskenta, katetuottoanalyysi ja investointilaskelmat.

Taloustiede

Erilaiset kustannuskäsitteet, absoluuttinen ja suhteellinen etu, tarjonta ja kysyntä, ulkoisvaikutukset, monopoli, mittakaavaedut, työn kysyntä, yrittäjyys ja alalletulo, käyttäytymistieteellinen mikrotaloustiede, erilaiset hinnoittelupelit (kannattaa opetella kirjan kolmas kappale erityisen hyvin), strateginen kilpailu oligopolistisilla markkinoilla, kansantalouden tilinpito, talouskehitys ja talouskasvu, suhdannevaihtelut ja käyttäytymistieteellinen makrotaloustiede.

Talousmatematiikka

Korot, indeksit, tasaerälaina ja tasalyhennyslaina.

 

Yllä olevat aiheet ovat hyviä kandidaatteja pääsykokeen kysymyksiksi, jonka vuoksi on suositeltavaa tarkastaa, että osaat nämä aiheet. Pääsykoekirjat sisältävät runsaasti vielä asioita näiden asioiden lisäksi, mutta tähän on nostettu tärkeimpiä asioita. Jos koet hallitsevasi kaikki, tai edes suurimman osan yllä olevista asioista, niin osaamisesi on jo erinomaisella tasolla, vaikka kokeeseen on aikaa.

Tsemppiä kevääseen!

 

Kylteriksi.com tiimi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s