Johtaminen&Markkinointi pääsykoekirja-analyysi

Akatemiasta markkinapaikalle on ollut kauppakorkean pääsykoekirjana jo kolme vuotta. Kuten aiempinakin vuosina, myös tänä vuonna tämän kirjan osalta on mahdollista saada pääsykokeesta 13 pistettä. Vuonna 2015 kirjasta tehtiin uusi painos, jossa uutta asiaa vanhaan painokseen verrattuna tuli loppujen lopuksi yllättävän vähän, vaikka kirjaan tulikin kokonaan yksi uusi kappale. Pääsykoetta ajatellen uusin painos on kuitenkin ehdottomasti hankittava. Koska kirja on nyt jo neljättä vuotta mukana yhteisvalinnassa, antaa se vanhoille hakijoille pienen etulyöntiaseman. Kirja kuitenkin on pääsykoekirjoista helppolukuisin ja erittäin nopeasti sisäistettävä, joten myös ensi kertaa hakevien on täysin realistista saada kokeessa kirjan kysymyksistä täydet pisteet.

Koska kirja on nyt neljättä vuotta pääsykoekirjana, on kolmena edellisenä vuotena kirjasta ehdittykysymään jo paljon ja jokainen keskeinen asia. Ennen lukemisen aloittamista on erittäin suositeltavaa katsoa edellisen vuoden pääsykokeista, minkälaisia asioita kokeessa yleensä kysytään. Kun katsoo kolmen edellisen vuoden kokeita, näkee niistä hyvin, että kysytyt asiat ovat samankaltaisia vuodesta toiseen. On siis hyvä opetella ainakin ne asiat, joita on kysytty edellisinä vuosina. Kirjan viimeinen kappale on jätetty tähän asti melko vähälle huomiolle, joten jos kokeentekijät haluavat kysyä jotakin uutta, tulee se varmasti joko kirjan viimeisestä kappaleesta tai uuden painoksen tuomasta kakkoskappaleesta.

Kirjasta löytyy useampikin erilainen case-kappale, jotka vaivaavat jokaista hakijaa vuodesta toiseen. Pitääkö case-kappaleet osata kuinka hyvin ja voidaanko niistä kysyä? Edellisenä kolmena vuotena ei ole ollut yhtäkään kysymystä case-kappaleista. Kylteriksi.com tiimi kokee erittäin epätodennäköiseksi, että tänäkään vuonna niistä kysyttäisiin yhtään mitään. Syy tähän johtuu siitä, että case-kappaleiden tarkoitus on konkretisoida teoria, jonka olet jo lukenut. Pääsykokeessa kysytään nimenomaan teoreettista osaamista ja jos osaat teorian, niin osaat myös soveltaa sitä käytännössä. Tietenkään emme voi luvata, että case-kappaleista ei tulisi kysymyksiä, mutta priorisoi lukemisesi niin, että et erityisesti painota case-kohtia.

Itsessään kirja on varmasti pääsykoeurakan helpoin kirja, sillä se vaatii ainoastaan muistamista eikä niinkään mitään syvällistä ymmärtämistä. Tämän lisäksi tästä kirjasta kysytyt kysymykset kattavat 32,5 % koko kokeen pistemäärästä, jonka takia siihen kannattaa panostaa. Sinun ei tarvitse muistaa joka ikistä teoriaa tai joka ikistä tutkijan nimeä ja vuosilukua. Merkittävimmät teoriat ja nimet sen sijaan tulee osata. Näitäkin nimiä ja teorioita on toki useita, mutta kun luet ajatuksella kirjan muutaman kerran ja piirrät vaikka ajatuskarttoja, niin kirjan sisältö selkeytyy varmasti.

Paras tapa opetella Akatemiasta markkinapaikalle tapainen kirja kannesta kanteen, on ensin lukea kirja niin, että siitä saa hyvän kuvan ja saa käsityksen niistä asioista, jota kirja käsittelee. Tämän jälkeen toisella lukukerralla kannattaa keskittyä lukemaansa tarkemmin ja alkaa tehdä vaikka muistiinpanoja.

Tämän jälkeen on erittäin tärkeää testata osaamistaan harjoituskysymyksillä. Harjoituskysymyksien tekeminen on äärimmäisen tehokasta, sillä ne kertovat sinulle suoraan miten hyvin kirjan sisällön osaat. Tämän lisäksi ne näyttävät sinulle ne asiat, joita et vielä osaa. Tällä tavalla voit käyttää opiskelusi tehokkaasti sen asian opetteluun, jota et vielä osaa. Älä käytä aikaasi asiaan, jonka jo osaat. Harjoituskysymyksien tekeminen on myös täydellinen tapa kerrata juuri opiskeltuasi asiaa.

Jotta harjoituskysymysten tekemisestä voisi saada täyden hyödyn, on tehtävien oltava laadukkaita ja hyvin suunniteltuja. Kylteriksi.com tarjoaa 90 haastavaa monivalintatehtävää ja satoja oikein/väärin -väittämiä Akatemiasta markkinapaikalle -kirjasta. Tehtävät on laadittu niin, että ne edistävät oppimistasi ja konkretisoivat sinulle osaamistasosi. Harjoittelemalla tehtävillämme ja osaamalla niistä jokaisen, tulevat itse pääsykoekysymykset tuntumaan erittäin helpoilta.

Energistä alkavaa vuotta!

Kylteriksi.com tiimi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s