Kauppatieteellisen pääsykokeisiin lukemisen suunnittelu

On taas se aika vuodesta, kun alkaa olla ajankohtaista miettiä, mihin haet yhteishaussa (jos et ole vielä päättänyt jo varmasti hakevasi kauppakorkeaan). On selvää, että kauppakorkeakoulu on yksi parhaista vaihtoehdoista ja todennäköisesti, jos luet tätä sivua, olet vähintäänkin harkitsemassa sitä. Suosittelemme kauppakorkeaan hakemista ehdottomasti jokaiselle, joka ei vielä tiedä mitä haluaa – kauppakorkeasta valmistuttua voit oikeastaan tehdä melkein mitä vain. Kauppatieteiden maisterin papereilla työprospektisi ovat lähes rajattomat.

Kun olet päättänyt, että haet kauppakorkeakouluun, tutustu valintakoekirjoihin sekä valmennuskursseihin. Vaikka kävisit valmennuskursseja, tekisit valmistehtäviä ja luet kavereidesi kanssa, suurimman työn teet pääsykokeisiin lukiessasi kuitenkin itse. On ensiarvoisen tärkeää, että opiskelusi on mahdollisimman tehokasta ja järkevää.

Aivan ensiksi sinun kannattaakin luoda aikataulu sille ajanjaksolle, jona ehdit lukea pääsykokeisiin. Tämän takia kannattaa olla jo aikaisin liikkeellä. Älä tee aikataulusta liian tiukkaa ja pidä se avoinna muutoksille, koska aluksi on vaikea sanoa, mitkä asiat sisäistät parhaiten. Tee aikataulusta tiukka, mutta silti joustava. Erittäin tärkeää aikataulun tekemisessä on se, että noudatat sitä ja teet siitä säännöllisen.

On erittäin tärkeää löytää itsellesi kaikistasopivin opiskelusijainti. Saattaa olla, että et pysty keskittymään valintakokeisiin hyvin kotonasi, koska siellä on usein häiriötekijöitä. Hyvä vaihtoehto on julkiset kirjastot ja muut hiljaiset paikat. Hyvällä säällä myös rauhallisissa ulkoilmapaikoissa lukeminen on suositeltavaa. Tämä pätee talvella, että keväällä  Aurinkoa ei saa etenkään talvisin liikaa ja ulkona ollessasi aivosi pysyvät virkeänä koko ajan. Pieni pakkanen voi piristää vielä entisestään.

Lisää vinkkejä löydät sivuiltamme, josta löytyy kattava tietopaketti siitä, mitä kaikkea sinun kannattaa ottaa huomioon pääsykokeisiin lukiessa.

Kylteriksi.com tiimi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s