Talousmatematiikka-pääsykoeaineisto analyysi

Talousmatematiikka on neljäs osa-alue, jonka osaamista pääsykokeessa mitataan. Tästä osa-alueesta on mahdollista saada 7 pistettä, joka tarkoittaa 17,5 %:a koko kokeen pistemäärästä. Erillistä pääsykoekirjaa ei ole. Talousmatematiikan osio perustuu lukion talousmatematiikan opetussuunnitelmaan.

Koska mitään yksittäistä kirjaa ei ole, voi matematiikan opiskelu yksin olla hankalaa. Matematiikkaa oppii vain laskemalla, joten tehtävien tekeminen on ainoa tapa valmistautua matematiikan osioon. Tehtäviä voi tehdä lukion talousmatematiikan kirjoista, mutta on tärkeää muistaa, että ne eivät lähentele oikean pääsykokeen tehtäviä juurikaan. Pääsykokeessa tehtäviin annetaan valmiiksi vastausvaihtoehdot ja ne on suunniteltu niin, että ne pystytään tekemään melko vaivatta nelilaskimella. Lukion oppikirjojen tehtävät ovat näin ollen täysin erilaisia kuin mitä pääsykokeessa tulee vastaan. Näiden tehtävien tekeminen ei kuitenkaan missään nimessä ole turhaa. Suositeltavaa kuitenkin on, että lasket tehtäviä nelilaskimella niin pitkälle kuin on mahdollista. Nelilaskimen käyttöä on erittäin hyvä harjoitella etukäteen.

Tämän vuoksi tehtäväpaketin hankkiminen on erityisen suositeltavaa. Kylteriksi.com tarjoaa 90 haastavaa pääsykoekysymystä talousmatematiikasta. Nämä tehtävät kattavat koko talousmatematiikan ”pääsykoealueen.” Osaamalla jokaisen Kylteriksi.com harjoitustehtävän, osaat varmasti myös pääsykokeessa vastata jokaiseen talousmatematiikan kysymykseen.

Matematiikan opiskelu on usein hyvin puuduttavaa ja jopa turhauttavaa yksin. Tämän vuoksi voi olla hyödyllistä laskea kaverin kanssa yhdessä. Valmennuskurssin isoin hyöty näkyy nimenomaan matematiikan opiskelussa. Jos jokin asia on epäselvä tai vaikea ymmärtää, voit kysyä opettajalta, joka luultavasti osaa selittää asian huomattavasti selkeämmin. Myös meille voi lähettää sähköpostia kylteriksi@gmail.com, jos jokin asia vaikuttaa hankalalta tai jos jokin tehtävä vaikuttaa erityisen vaikealta tehtäväpaketissamme.

Kokeessa ei tarvitse osata kuin muutama kaava ulkoa. Geometrisen tai aritmaattisen lukujonon tai summan kaavoja ei välttämättä ole pakko osata ulkoa, mutta ne nopeuttavat joidenkin tehtävien tekemistä. Annuiteetin kaava sen sijaan tulee ehdottomasti muistaa ulkoa. Tasaerälainan jäljellä olevan lainan määrän kaavaa ei välttämättä tarvitse osata ulkoa, sillä tämän kaavan kysyminen pääsykokeessa on epätodennäköistä. Se ei kuitenkaan valtavasti eroa annuiteetin kaavasta, minkä takia sen opetteleminen on melko vaivatonta.

Mitkä sitten ovat tärkeimmät asiat, jotka pääsykokeessa tulisi hallita? Tärkeimmät ovat luultavasti erilaiset laina- ja korkotehtävät. Indeksien osaaminen on myös erittäin tärkeätä. On melkein varmaa, että jonkinlainen tehtävä näistä asioista tulee myös tänä vuonna. Kahtena edellisenä vuotena ei ole kysytty mitään verotukseen liittyvistä asioista. Tänä vuonna verotuksesta voi hyvinkin tulla tehtävä. Verotuksesta tärkein asia on ehdottomasti arvonlisävero. Pääsykoealue on matematiikankin kohdalla erittäin laaja, jonka takia tämän vuoden pääsykoekysymyksiä on vaikea arvailla. On erittäin suositeltavaa katsoa kahden viime vuoden pääsykokeen talousmatematiikan tehtävät. Niistä saa hyvän kuvan siitä, että minkälaisia kysymyksiä tämän vuoden pääsykokeessa voisi olla.

Talousmatematiikan opettelu vie toisilta paljon enemmän aikaa kuin toisilta. Kaikki aika jonka talousmatematiikan opiskeluun uhraa, palkitaan pääsykokeessa. Vahvan laskurutiinin hankkiminen on erittäin tärkeää, kuten myös tehtävien monipuolinen tekeminen.

Laskemisen iloa

Kylteriksi.com tiimi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s