Laskentatoimi pääsykoekirja-analyysi

Kuten johtamisesta ja markkinoinnista, niin myös laskentatoimesta ja rahoituksesta on mahdollista saada pääsykokeessa 13 pistettä eli 37,5% koko kokeen pisteistä. Kirjana on toista vuotta Yrityksen taloushallinto tänään.

Viime vuoden pääsykoe oli hieman yllättävä, sillä kysymykset perustuivat lähinnä niihin asioihin, jotka olivat jo edellisen kirjan painoksessa. On siis hyvinkin todennäköistä, että tänä vuonna pääsykokeessa kysytään tämän uudemmaan painoksen asioita enemmän. Näitä ovat erityisesti konserniin, IFRS-tilinpäätökseen ja yrityksen sisäiseen valvontaan liittyvät asiat.

On olemassa muutama asia, jota kysytään miltei joka vuosi pääsykokeessa. On miltei varmaa, että investointilaskelmista tulee olemaan diskonttaustehtävä ja toinen erittäin yleinen tehtävä on katetuottoanalyysista. Nämä asiat kannattaa osata hyvin, sillä ne ovat helppoja pisteitä pääsykokeessa, kunhan muutaman tehtävän niitä on tehnyt. Voit esimerkiksi harjoitella vanhoilla pääsykokeilla näitä tehtäviä.

Kirjan toinen kappale käsittelee tunnuslukuanalyysia, jossa esitetään useita erilaisia kaavoja. Nämä kaavat on syytä opetella ulkoa. Tuotto- ja lisäarvomallit ovat kuitenkin sellaisia, joista on melko hankala saada sopivaa pääsykoekysymystä aikaiseksi lähinnä sen takia, että tehtävästä tulisi hyvin raskas. Jos osaat jo kaiken muun, niin opettele vielä nämäkin kaavat. Ne eivät kuitenkaan missään nimessä ole keskeisimpiä asioita. Laskuja oppii vain yhdellä tapaa – tekemällä tehtäviä. Vaikka kaavat ovatkin yksinkertaisia, kannattaa niitä harjoitella ihan oikeiden tehtävien parissa. Kylteriksi.comin tehtävissä on hyviä soveltavia tehtäviä näistä asioista. Ne osaamalla osaat varmasti myös pääsykokeen laskutehtävät.

Kirja sisältää erittäin paljon asiaa, vaikka onkin sivumäärältään melko lyhyt. Informaation paljous voi ahdistaa, mutta suurimmilta osin kirjan asiat ovat kuitenkin melko selkeitä. Suurinta päänvaivaa varsinkin alkuvaiheessa aiheuttavat edellä mainitut kaavat. Ne jäävät kuitenkin yllättävän hyvin mieleen, kun asian eteen viitsii nähdä hieman vaivaa. Kirjoita vaikka kaikki kaavat yhdelle paperille ja opettele kaavat siitä.

Tässä kirjan painoksessa diskonttaus selitetään erittäin nopeasti ja paljon epäselvemmin kuin aikaisemmassa painoksessa. Tämän takia suosittelemme, että harjoittelet diskonttausta esimerkiksi vanhoilla pääsykoekysymyksillä. Tehtävien rakenne on ollut tähän asti aina sama, joten vanhat tehtävät sopivat erinomaisesti harjoitteluun ja asian oppimiseen. Niin kuin edellä jo todettiin: laskutehtävät oppii harjoittelemalla.

Loppujen lopuksi kirja on melko selkeä, vaikka varsinkin alkuvaiheissa se voi tuntua epäselvältä. Useampi lukukerta on varmasti tarpeen, jotta kaikki asiat voisi sisäistää. Niin kuin jo varmasti tiedät, on tehtävien tekeminen kaikkein tehokkainta opiskelua. Kylteriksi.comin laskentatoimen ja rahoituksen tehtävät on laadittu niin, että kirjassa esitetyt irralliset asiat muodostuvat yhdeksi selväksi kokonaisuudeksi. Koska kirjassa on erittäin paljon asiaa, josta ei vielä pääsykokeessa ole kysytty, on tehtäväpaketin hankkiminen suositeltavaa. Tehtäviä tekemällä saat selville oikean osaamistasosi. Tehtäväpakettimme tehtävät kattavat koko pääsykoekirjan asiat ja ne on laadittu ajatuksella oikeita pääsykoetehtäviä silmällä pitäen. Osaamalla jokaisen Kylteriksi.comin harjoitustehtävän on oikea pääsykoe sinulle lasten leikkiä.

Ensi kerralla tarkastelemme Taloustieteen pääsykoekirjaa.

– Kylteriksi.com tiimi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s